de kat tips1

Creatief met gordijnen

Drukke patronen zijn in, maar kan je best vermijden in kleine ruimtes. Kies daarom in kleine ruimtes voor effen kleuren. Als u toch patronen verkiest kies dan voor grote patronen, deze maken de ruimte minder snel klein dan kleinere patronen.

 

Als u de gordijnen van aan het plafond laat doorlopen tot aan de vloer zullen deze een vergrotend effect hebben op de raam. Uw raam toont als het ware groter.

 

Als u de gordijnen aan beide zijden ver over de muur laat lopen lijkt u raam breder. U kan er zelfs voor kiezen om de gordijnen van raam tot raam te laten doorlopen.

 

In slaapkamers is een verduisterende voering een aanrader . U verduistert niet alleen de kamer ook uw energiefactuur zal dalen door de isolerende werking van deze voering. Door creatief te zijn kan u met voering mooie accenten leggen die uw gordijn mooier laat ogen.

Gordijnen zelf onderhouden

Is er veel licht in de kamer omdat deze aan de zuiderkant ligt kan u best de gordijnen beschermen met een kwalitatieve voering.

 

Wanneer u gordijnen (in betweens of vitrages) gaat wassen moet u toch nog goed opletten. Verwijder altijd alle onderdelen die het gordijn kunnen beschadigen zoals loodjes, haken en andere metalen onderdelen.

 

Zorg er voor dat de wastrommel van uw machine niet te vol zit.

 

Met de hand wassen is een hele klus, dit doet u best in een bad met veel water en een zacht wasmiddel. Laat de gordijnen kort weken vooraleer u ze wast.

 

Let op de temperatuur van de wasvoorschriften, overschrijd deze nooit.

 

Wring je gordijnen nooit uit maar laat deze drogen direct na het wassen.

 

Let op met strijken. Gordijnen zijn meestal voorzien van een kreukvrije laag. Door het strijken wordt deze beschadigd. De kreuken verdwijnen meestal vanzelf na enkele weken.

Gordijnen door een specialist laten onderhouden.

  •  

Wanneer u er voor kiest om uw gordijnen zelf te wassen kan er veel fout lopen. Daarom raden wij u aan om deze te laten reinigen bij een wasserij die gespecialiseerd is in diepstoom of chemisch reinigen van gordijnen