Eens in de zoveel tijd is het nodig om woning te moderniseren. Niet alleen qua snufjes, maar ook qua interieur. Zo kan je keuken ook niet achterblijven. Hoewel er duidelijke trends zijn in keukenland is het niet altijd nodig om een volledig nieuwe keuken aan te schaffen. Met een paar kleine aanpassingen kun je namelijk al een groot verschil maken. Wil jij weten hoe waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe, moderne keuken? Of hoe je je huidige keuken voorziet van een modern tintje? Lees dan verder!

Open keuken en indeling

Keuken in moderne stijl worden veelal gekenmerkt door een aantal zaken, zoals de open indeling. In dit geval is er dus geen echte, duidelijk scheiding tussen de keuken en aanliggende ruimte. Dit creƫert een ruimtelijk en speels effect. Dit kun je meenemen in je overweging voor een nieuwe keuken. Heb je momenteel een gesloten keuken en wil je een open indeling? Kijk dan of je een muur kunt weghalen. Hierbij is het wel belangrijk dat het geen draagmuur betreft voor de sterkte van de constructie van je woning.

Kleurgebruik moderne keuken

Moderne keukens worden veelal voorzien van witte, zwarte en grijze kleuren. Dit geeft een strak en luxe uitstraling, precies wat men tegenwoordig belangrijk vindt. Dit sluit namelijk perfect aan op het minimalistische ontwerp die interieurland in razend tempo overneemt. De bekende visgraat vloer met industriƫle, transparante deuren. Je kunt echter ook een strakke en luxe uitstraling realiseren met vloertegels voor in de keuken. Naast vloertegels kun je ook kiezen voor wandtegels keuken. Dit heeft als voordeel dat ze een hoogte warmteweerstand hebben en eenvoudig zijn schoon te maken.

Kijk naar de hoek van je keuken

De hoek van je keuken is belangrijk om te kijken wat het beste past in jouw specifieke situatie. Heb je veel ruimte? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kookeiland of een U-vormige keuken. In de meeste gevallen wordt er echter gekozen voor een hoekkeuken (L-vorm). Dit is het meest praktisch bij beperkte ruimte. Zorg ervoor dat je dit in acht neemt bij het bepalen van de stijl.