Zodra je huis bijna af is, is het tijd voor de puntjes op de i. Een van de laatste dingen die je zal moeten doen om je huis af te maken, is het kiezen van gordijnen. Echter kan deze keuze nog best lastig zijn, want er zijn niet slechts een paar gordijnen. Er zijn namelijk niet alleen vele soorten gordijnen en rolgordijnen, maar ook vele opties met betrekking tot de kleuren en stoffen die je gebruikt. Het eindigt dus niet bij het kiezen van de soort raamdecoratie die je gebruikt. Echter is dit wel het begin en om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, zal dit artikel je door de stappen lopen die plaatsvinden bij het kiezen van gordijnen.

Soort gordijnen

De eerste stap is natuurlijk het soort gordijnen kiezen. Bij gordijnen denkt men al snel aan een stoffen lap die over je raam gedrapeerd wordt. Echter zijn er nog vele andere opties. Denk bijvoorbeeld aan jaloezie├źn, lamellen, vouwgordijnen, plissegordijnen en duo rolgordijnen. Er zijn een hele hoop opties en dat leidt ertoe dat de keuze een stuk moeilijker is dan je denkt. Elke soort raamdecoratie heeft namelijk weer zijn eigen voordelen en het is dan ook belangrijk dat je je goed inleest over de verschillende soorten voordat je deze keuze maakt.

 

Materiaal van de gordijnen

Zodra je een keuze hebt gemaakt over de soort raamdecoratie is het tijd om een keuze te maken over het materiaal wat gebruikt wordt. Bij jaloezie├źn en lamellen zal je namelijk kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld houten materiaal of kunststof, terwijl je bij gordijnen eerder de keuze hebt tussen alle verschillende soorten stoffen en diktes die hierbij komen kijken. Dunnere gordijnen zullen namelijk meer licht doorlaten dan dikke, verduisterende gordijnen.

Kleur en afmetingen van de gordijnen

Wanneer de keuze over het materiaal dan eindelijk is gemaakt is het tijd voor de laatste keuzes: welke kleur gordijnen zal je nemen en kies je voor gordijnen kant en klaar of eerder gordijnen die op maat worden gemaakt. Ook deze keuzes zijn belangrijk aangezien ze een grote impact kunnen hebben op je interieur en de uitstraling van de gordijnen zelf kan bepalen. Zorg er daarom voor dat je deze keuzes rustig overweegt en hier de tijd voor neemt. Bestel desnoods enkele stalen zodat je het naast de stoffen en kleuren in je huis kan leggen.