Is jouw huis toe aan nieuwe gordijnen, maar weet je nog niet helemaal voor welke gordijnen je moet gaan? Zit je te twijfelen of je voor inbetween of vitage gordijnen moet gaan? Dan ben je niet de enige. De gordijnen lijken veel op elkaar en soms zie je nauwelijks het verschil. Wij zetten in deze blog een aantal dingen voor je op een rijtje zodat jij gemakkelijker een keuze kunt maken.

Voor welke ruimte heb je gordijnen nodig?

De keuze tussen inbetween of vitrage gordijnen kun je makkelijker maken door vooraf te bedenken met welke reden je het gordijn ophangt. Dit kan namelijk per raam of vertrek verschillen. Hang je de gordijnen bijvoorbeeld op om privacy redenen, dan is het verstandiger om voor een inbetween gordijn te gaan. Doordat de stof iets dikker is en daardoor minder doorzichtig, heb je meer privacy dan een vitrage gordijn. Wil je een transparant gordijn wat mooi staat bij je interieur? Dan kun je beter voor een vitrage gordijn gaan.

Wat is precies het verschil?

De grootste verschillen tussen een inbetween en vitrage gordijn is op de eerste plaats de transparantie. Vergeleken met een inbetween is een vitrage stof over het algemeen net iets transparanter. Op zich makkelijk te verklaren: de stof is dunner en daardoor Transparanter. Op de tweede plaats is er vaak een verschil in prijs. Voor een transparant vritage gordijn betaal je over het algemeen minder geld. Dat klinkt vrij logisch want je krijgt immers ook minder stof.

De voordelen op een rijtje

Inbetween en vitrage gordijnen hebben een aantal voordelen ten opzichte van gewone gordijnen.

  • Je bent verlost van vervelende inkijk, maar houdt wel contact met buiten.
  • Inbetween gordijnen kleden je kamer de hele dag door mooi aan, open of dicht.
  • Je kan je kamer afschermen voor heel felle zon, maar toch nog naar buiten kijken. En als het regent kan je je zo ook lekker afsluiten van het slechte weer.
  • Volop keuze uit vele mooie inbetween stoffen kamerhoog. Hierdoor kunnen de gordijnen naadloos worden geconfectioneerd en zie je geen banen.

Nog steeds geen keuze gemaakt?

Het blijft na deze blog misschien nog wel lastig om te kiezen. Als ja het nog steeds niet weet is het verstandig om met een gordijnenexpert in gesprek te gaan. Tegenwoordig kun je de gordijnen ook tijdelijk in je woning plaatsen om erachter te komen wat het beste voor je is.