Een wholesale is een groothandel die producten te koop aanbiedt aan andere verkopers. Deze producten worden weer verder verkocht. In het geval van Tuinplus worden de producten te koop aangeboden in tuincentra, supermarkten, bouwcentra en andere winkels. Hoe werkt wholesale precies?

Zaden wholesale voor retailers

Tuinplus als zaden wholesale betekent dat je als verkoper een eerlijke leverancier hebt gevonden. Hier vind je de beste producten voor in de tuin. Tuinplus biedt een enorm ruim assortiment aan verschillende producten aan. Denk aan bloemenzaden, kruidenzaden, groentezaden, tuinaccessoires en nog veel meer. Bij wholesale wordt er meestal in grote partijen verkocht. www.tuinplus.nl verzorgt zelf het proces van produceren van de zaden. Hier zijn ze dan ook direct bij betrokken. Als retailer weet je dus zeker dat je de kwalitatieve producten kunt aanbieden in het tuincentrum, de winkel of groothandel.

Het inkopen van zaden bij Tuinplus

Tuinplus biedt een zeer groot en divers assortiment van zaden aan. Niet alleen zaden voor fruit en groenten. Daarnaast ook bloemenzaden. Ook is er een groot aanbod aan biologische zaden. Verkoop jij in je winkel ook de benodigde hulpmiddelen voor bij het kweken? Bij Tuinplus kun je ook tuingereedschappen, potten en kweekartikelen inkopen.

Naast het leveren van zaden en de tuinaccessoires kun je bij Tuinplus rekenen op meer service. Een logistieke uitdaging wordt niet uit de weg gegaan. Er wordt gezorgd voor een rechtstreekse levering aan de retailer. Ook wordt er met de retailer samen gekeken hoe de winkel zo optimaal mogelijk ingericht kan worden. De ruimte in de winkel wordt zo goed mogelijk benut, zodat er een zo divers en breed mogelijk assortiment van zaden en accessoires aan de klanten geleverd kan worden. Tuinplus zorgt voor presentatiemateriaal en displays. De producten kunnen zo op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd worden aan de klanten.

Hoe werkt wholesale?

Tuinplus is de groothandel. De zaden en andere producten worden verkocht aan verkopers met als doel om verder verkocht te worden. De producten van Tuinplus worden tegen reduceerde prijzen aan de wederverkopers geleverd. De wederverkopers nemen deze producten dan op in hun eigen winkels. Als wholesaler ben je op deze manier altijd verzekerd van een bepaalde omzet.

De voordelen van wholesale

Wholesale heeft wel een aantal voordelen. Als wholesaler bepaal je zelf hoe jouw diensten geleverd worden en welke prijs daarvoor berekend wordt. Natuurlijk wordt hierbij wel gekeken naar wat de markt doet. Bij wholesale worden de producten aangeboden tegen groothandelsprijzen. Deze prijs is niet gelijk aan een distributieprijs of kleinhandelsprijs. Bij het bepalen van de groothandelsprijs worden de kosten van een product weerspiegeld wanneer deze in een grote partij wordt verkocht aan grote groepen. De prijs van de groothandel is lager dan de prijs die bij doorverkoop in de winkel wordt berekend. Zo heeft de winkeleigenaar ook inkomsten.

Groothandelsprijzen kunnen lager blijven. De groothandelaar is afhankelijk van de hoeveelheid die verkocht wordt en de winst die dan gemaakt wordt. Als er door een retailer grotere partijen worden ingekocht dan kunnen er lagere prijzen gehanteerd worden dan bij het inkopen van losse producten.