Veel mensen gaan tegenwoordig voor hardhouten vloeren. Sommige mensen verkiezen dit vanwege de klassieke uitstraling van hout boven tapijt of tegels, terwijl anderen het kiezen vanwege de gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden eigenschappen.

Een leven lang

Hoewel hardhouten vloeren gemakkelijk te onderhouden zijn, duurzaam en een betere luchtkwaliteit bieden, kunnen ze ook een dure optie zijn om aan te schaffen. Op lange termijn zijn ze echter kosteneffectief. Houten vloeren zijn gemakkelijker schoon te maken en raken minder snel beschadigd. Daardoor hoef je in de loop der jaren minder te betalen voor schoonmaak of reparatie. Omdat ze zo duurzaam zijn, kunnen hardhouten vloeren bovendien generaties lang meegaan.

De kleur vervaagt niet

Het gebeurt zo dat tapijt na verloop van tijd zijn glans en charme verliest. Deze kleur kan beschadigd raken door de verf en door de tijd heen veranderen door slijtage. Dit probleem doet zich niet voor in het geval van hardhouten vloeren. Het gestage uiterlijk van hardhout is een van de redenen waarom hardhout zo vele jaren meegaat en zelden vervangen hoeft te worden.

Verbeter de akoestiek in je huis

Hout is een prima middel om holle geluiden of andere trillingen die kunnen optreden te absorberen. Dit is een van de redenen waarom veel dans- en muziekstudio’s houten vloeren hebben. Hoewel, als je een houtachtige vloer zoekt die geluid vermindert, is vinyl of kurk hier misschien de betere keuze.

Sterk en duurzaam

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen de voorkeur geven aan houten vloeren is dat ze sterk en zeer duurzaam zijn. Zeker, ook deze vloeren kunnen krassen of deuken oplopen, maar dat gebeurt niet gemakkelijk en als je ze goed verzorgt, kunnen hardhouten vloeren een leven lang meegaan. Verder kunnen ze, omdat het natuurproducten zijn, de warmte beter vasthouden dan andere vloeren zoals laminaat, tegels of stenen vloeren, die vooral in koudere klimaten veel comfortabeler zijn. De fabricage van houten vloeren is zodanig dat ze ongelooflijk sterk zijn en bestand zijn tegen zwaar voetverkeer in zowel woon- als commerciƫle omgevingen.

Er is veel variatie

Houten vloeren komen met een grote verscheidenheid aan soorten en sorteringen. Dit geeft je de gelegenheid de uitstraling te kiezen die je wilt en helpt je ook de beste afwerking te kiezen die bij je levensstijl past. Je kunt het hout niet alleen aanpassen aan je levensstijl, maar door de verschillende sorteringen kun je ook de perfecte soort kiezen die bij je budget past. Vergeet de renovatieplinten niet bij het aanschaffen van een nieuwe vloer