Wanneer je een lichtkoepel hebt aangeschaft maar hier blijkt toch te veel direct licht doorheen te komen dan je kun je kijken naar een van de zonnedoeken uit het Zonnedoek assortiment. Deze zonnedoeken zorgen er namelijk voor dat er nog wel licht door de lichtkoepel heen komt maar dat dit niet te fel is waardoor je er geen last van zult hebben. Daarnaast zorgen deze zonnedoeken er ook voor dat het niet te warm zal worden in de ruimte, dit kan namelijk ook nog wel eens een nadeel zijn van een lichtkoepel. Je kan er echter ook voor kiezen om bij het bouwen van bijvoorbeeld een uitbouw gebruik te maken van kanaalplaten van polycarbonaat in plaats van een lichtkoepel. 

Licht doorlaten met kanaalplaten van polycarbonaat 

Kanaalplaten polycarbonaat worden gebruikt voor het bouwen van onder andere tuinkassen maar ook voor verschillende soorten overkappingen. De platen zijn zeer geschikt voor deze projecten vanwege de stevigheid, ze kunnen namelijk veel hebben en zullen zeker niet makkelijk kapot gaan. Daarnaast zijn de platen makkelijk te monteren en bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden. De platen zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende diktes en groottes wat de mogelijkheid om ze te gebruiken voor verschillende projecten zeer groot maakt. Het laatste grote voordeel van de Kanaalplaten polycarbonaat is dat deze platen ondanks dat ze niet compleet doorzichtig zijn wel een grote hoeveelheid licht doorlaten. 

Een zonnedoek gebruiken tegen overmatig licht en warmte 

Wanneer je bij het bouwen van een uitbouw hebt gekozen voor een lichtkoepel in plaats van het gebruik van kanaalplaten van polycarbonaat heb je dus keuze uit een groot Zonnedoek assortiment. Ook wanneer je al een uitbouw had en hier juist een lichtkoepel in hebt gezet voor meer licht kan het toch nodig zijn om een zonnedoek hier overheen te plaatsen. Zeker op zomerse dagen kan het namelijk zo zijn dat het licht dus toch te fel word of dat de temperatuur te hoog blijkt op te lopen. Het Zonnedoek assortiment is gelukkig dus erg groot en de doeken zijn speciaal gemaakt om de perfecte hoeveelheid licht door te laten om optimaal te genieten van de lichtkoepel.